Jenny Reynaert biografie in het fransJenny Reynaert biografie in het Engels

Home

jenny reynaertBiografie van Jenny Reynaert

Jenny Reynaert (Wulpen-Koksijde, België, °1941) was jarenlang actief in de gezondheidszorg en het aanverwante onderwijs alvorens, in 1985, een kunstenaarsloopbaan te beginnen aan de Stedelijke Kunstacademie in Oostende. Na tien jaar avondcursus beeldhouwen, met beeldhouwer Paul Perneel uit Jabbeke en Joris Vandenborgt uit Gent als leraars, sloot zij in juni 1995 deze periode af als laureaat met grootste onderscheiding en met de gouden stadsmedaille.

In 1992 en 1993 nam Jenny Reynaert deel aan de Nationale Wedstrijd voor Beeldhouwkunst van het August Vermeylenfonds Oostende met composities in arduin, bladlood en keramiek en werd telkens geselecteerd.

In juni 1994 startte Jenny Reynaert een eigen beeldhouwatelier "Zuydcoote" langs de Havengeul in Nieuwpoort. Daar creëerde ze abstraherende beelden en composities van mensen in verschillende materialen: gebakken klei, brons en steen. De figuren stellen individuele types of kleine groepen mensen voor, die met elkaar in relatie staan. Sindsdien nam zij deel aan diverse tentoonstellingen.

In 2002 opende Jenny Reynaert een tweede atelier in Wulpen (Koksijde, halfweg tussen Veurne en Nieuwpoort) en nu is dit ruime werkhuis haar enige atelier en tentoonstellingsruimte. De ruimte werd geopend door het voltallige schepencollege van Koksijde en er werd beslist tot de uitvoering van de beeldengroep "Blij weerzien" aan de nieuwe Florizoonebrug in Wulpen. Recent nam Jenny Reynaert deel aan een wedstrijd uitgescheven door het OCMW-Veurne en was ze laureaat met de indrukwekkende beeldengroep "Nooit alleen". Deze creatie is inmiddels geïnstalleerd in een tuin van het rust- en verzorgingscentrum "Ter Linden" in Veurne.

Volledige biografie